Kontrola Jakości
We
wszystkich zakładach produkcyjnych KEMOS’a wdrożony został
HACCP, czyli
System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli.
System ten obejmuje produkcję mączek oraz tłuszczu na wszystkich etapach
od przyjęcia surowców do wydania wyrobów gotowych z magazynu. Opracowany
został z uwzględnieniem następujących zagrożeń zdrowotnych:
• (mikro)biologicznych- obecność mikroorganizmów chorobotwórczych i
toksynotwórczych oraz pasożytów;
• chemicznych- obecność substancji chemicznych, wywołujących zatrucia
pokarmowe;
• fizycznych- wszystkie ciała obce.
Skład chemiczny naszych produktów i jego stabilność są systematycznie
monitorowane. Badania są prowadzone w dwóch laboratoriach:
Laboratorium Chemiczne
Laboratorium Chemiczne w Warszawie wykonuje i analizuje wszystkie
badania podstawowe i stosowane w przemyśle paszowych oraz w karmach dla
zwierząt towarzyszących i futerkowych.
Laboratorium Chemiczne Badania Podstawowe i Stosowane 01-229 Warszawa ul. Wolska 87/ 58 tel. (22) 631 12 55 kom. 604 15 93 41 e-mail:
labchem@neostrada.pl
Laboratorium
Analiz Paszowych
Laboratorium Analiz Paszowych „MIKROPASZ” oferuje usługi wykonywania
analiz mikrobiologicznych mączek paszowych, pasz oraz ścieków
technologicznych.
Laboratorium Analiz Paszowych
„Mikropasz”
ul. Na zapleczu 17
87-100 Toruń
tel/ fax: (56) 659 08 19
|